Рекомендації щодо діяльності закладів громадського харчування з 11 травня
- Проведення температурного скринінгу всіх працівників перед початком робочої зміни
- Обслуговування в закладах громадського харчування дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням та/або на літніх майданчиках під відкритим небом. Безпечна відстань не менше 1,5 метра стіл від стола та одно-двомісного розміщення клієнтів за одним столом
- На вході до закладу організовується місце для обробки рук антисептиками
- Вхід відвідувачів до приміщень закладів громадського харчування забороняється.
- Замовлення здійснюється дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій) або через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу.
- Місце видачі замовлень та розрахунку повинно: унеможливлювати вхід відвідувачів до приміщень закладу; мати можливості безготівкового (безконтактного) розрахунку; бути обладнане столиком/поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом.
- Видача замовлень здійснюється виключно в одноразовому посуді та закритій тарі
- Тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 метра
- Працівники, що видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичні маски або респіратори та одноразові рукавички.
- Меню повинні бути розміщені для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлень. Видача клієнтам меню заборонена.
- Вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь на літніх майданчиках з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни
[gallery type=1 id=13191]